Logo og navgiasjon

Omtale

UTROLIG

Sitat er hentet fra Ranheimsavisas Kjell Arntzen:

Headingen er kanskje for enorm? Jeg har aldri vært noen profesjonell teateranmelder, bokanmelder eller for den saks skyld ikke noen anmelder i det hele tatt. Når jeg har valgt UTROLIG så har det sammenheng med avisas mål om framsnakk av alt det som bør framsnakkes i bydelen vår, alt det flotte som gjøres og finnes her på Ranheim. Blant disse sakene er Reppe Blandakor og den revyforestillingen de nå viser på Fykenborg! Vi hadde den gleden å få være med på premiereforestillingen fredag kveld. Det ble en opptur av det sjeldne! Liker du sang, liker du store prestasjoner av alle deltakerne i en organisasjon og liker du Reppe Blandakor så må du bare forøke å skaffe deg billett til denne forestillingen.

Les hele artikkelen her: www.ranheimsavisa.no/index.php/kultur-fritid/1946-utrolig

Kjære Reppe Blandakor!

Det var med stor spenning og glede jeg gikk inn og hørte på opptaket med dere fra NM med "Do not stand at my grave". Dere er det første koret som gjør dette stykket - jeg har har gjort den i en noe enklere og tidligere utgave, men denne reviderte og nyutgitte utgaven var det dere som urfremførte på NM!

Jeg sitter med et fornøyd smil når jeg lytter - sammen med den flinke dirigenten deres har dere fanget opp de fleste av mine intensjoner på en svært god måte! Intonasjonen var meget god og jeg liker veldig godt klangen i koret!

Tusen takk for at dere ville gjøre den!

Klem til alle sammen!

Thomas Richard Caplin (født 1960 i Malmö) er kordirigent og musikkpedagog.
Han er dosent i korledelse ved Høgskolen i Hedmark, avdeling for lærerutdanning,
Hamar, hvor han har vært ansatt siden 1989. (Kilde: wikipedia)

GULL GULL GULL

Skriver Ranheimsavisas Kjell Arntzen på første side den 03. november 2014

Ikke før har bydelen mottatt en Nobel-pris før Reppe Blandakor feier all motstand unna på en stor korfestival i Calella som ligger 5 mil nord for storbyen Barcelona.

Det ble gull og glitter på dette fantastiske koret. Ingen over, ingen ved siden her til lands. Den påstanden våger jeg når det gjelder blandakor. For 60 år siden så koret dagens lys etter at 10 ungdommer som hadde lyst til å synge møttes under ei bjørk nede på Taterflata på Ranheim. Det var 12. juni 1944. Ingen ante vel da at koret skulle nå de store høyder som bragden i Barcelona nå i oktober?

Litt om dette flotte koret

Etter at koret ble stiftet av disse 10 ungdommene stilte Bjørn Nilsen velvillig opp som dirigent for disse motiverte jentene og guttene. Korets første formann het Asbjørn Eriksen. Sin første konsert holdt koret i Ranheim kirke med hele 115 tilstede i kirkerommet. På Reppe sto Fykenborg forsamlingshus ferdig i januar 1956. Koret er medeier i dette huset som i dag brukes til korets ukentlige øvinger og diverse arrangement. Fem år senere, i 1961 arrangerte Reppe Blandakor sitt første sangerstevne her på Ranheim.

Koret har gjennom flere tiår vært aktivt på flere arrangement og områder. De har hatt flere dirigenter gjennom årene og har hatt store variasjoner i sitt medlemstall. I dag har koret en stabil og stor skare sangere. Koret har en dyktig og trofast dirigent i Bjørn Sigurd Skjelbred som har vært korets faste dirigent siden 1997. Bjørn Sigurd er et fyrverkeri av en dirigent.

Korfestivalen Canta al mar

Den første festivalen forkor  ble avholdt i Calella i 2012 med kor fra hele verden. Festivalen ble så vellykket at dette måtte bare fortsette. De spanske arrangørene ville sikre at Calella ble et møtested for en stor internasjonal samling og møtested for kor fra hele verden hvert år. I slutten av oktober 2014 var det tid for festival igjen. Og hvilken festival det ble! Hele 28 nasjoner var representert med til sammen 68 fantastiske kor. Blant disse var altså Reppe Blandakor. Koret møtte ikke som noen favoritt, men sangerne hadde selv stor tro på en god plassering.

Les hele artikkelen her: www.ranheimsavisa.no/index.php/997-gull-gull-gull-til-reppe-blandakor